Bull Yard

TECEO op iconische drievoudige lichtmasten creëert een unieke verlichtingsstructuur om dit drukke winkelgebied zowel overdag als ‘s nachts te verbeteren

In 2017 kondigde de gemeenteraad van Coventry, Verenigd Koninkrijk, een strategisch tienjarenplan aan om de stad in staat te stellen een cultureel aantrekkelijke, levendige en welvarende stad te worden voor iedereen die er woont, werkt en studeert. De strategie heeft tot doel van Coventry een toonaangevende cultuurstad te maken en toekomstig economisch succes en een betere levenskwaliteit voor de bewoners te brengen.

Er werd een 15 hectare groot stadsvernieuwingsplan gelanceerd om de voorzieningen te transformeren voor een verbeterd sociaal en cultureel leven. Als onderdeel van dit plan is het winkelgebied Bull Yard, een bekend en geliefd deel van het stadscentrum, herontwikkeld met een fris nieuw ontwerp waarbij de natuur centraal staat. De regeneratie omvatte een waterpartij, een speelruimte, zitplaatsen en een LGBTQ+ regenboogzebrapad.

Unieke lichtstructuur die de natuur weerspiegelt

Balfour Beatty, die het project leidde, gaf Schréder de opdracht om een originele maar duurzame verlichtingsoplossing te leveren voor het Bull Yard-gebied. Het moest de nieuwe focus op de natuur weerspiegelen en mensen, vooral gezinnen, aanmoedigen om meer tijd door te brengen en te genieten van de faciliteiten zodra de zon ondergaat.

We hebben met Valmont samengewerkt om een prachtige, op maat gemaakte drievoudige mastkolom te ontwerpen voor het uiterst efficiënte TECEO-armatuur. 

Duurzame aanpak 

Vijf enkele houten masten met de TECEO werden geïnstalleerd in het waterpark en vijf drievoudige masten in het hart van de Bull Yard.

Het energiezuinige TECEO LED armatuur levert een zacht wit licht dat in lijn met de opdracht een warme en uitnodigende nachtelijke sfeer creëert. 

De houten masten zijn speciaal behandeld om rot en corrosie te voorkomen en zijn gemakkelijk te onderhouden. 

Deze unieke lichtstructuur is een van de weinige driedubbele lichtmasten ter wereld en is werkelijk een kunstwerk om te zien. We zouden zelfs kunnen zeggen dat het een iconisch monument in het gebied heeft gecreëerd. Buurtbewoners zijn blij met de hoogwaardige openbare ruimte die niet alleen zorgt voor een effectieve voetgangersdoorgang, maar ook voor een plek om op een duurzame manier te spelen.

Bull Yard
Coventry - Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk

Klant

Balfour Beatty

Partner(s)

Masten: Valmont
Coventry stad
Fotograaf: Alex Bland

Het is een ruimte waar iedereen van kan genieten, of je nu stopt om te eten op een van de banken, als gezin geniet van de speelruimte, stopt om de waterpartij te bewonderen of er gewoon doorheen loopt, het is een warm welkom in het stadscentrum!

Jim O’Boyle
Gemeenteraadslid voor Banen en Regeneratie – Coventry stad